Top

Smaragd

  • Smaragd
99,00

Waarom kiezen voor deze foto?

Smaragd brengt rust en vrede, neemt je angsten weg en brengt je dichter bij de natuur. Tevens heeft deze steen een positieve werking op overgevoeligheid en op de vruchtbaarheid.

 

Wie is de fotograaf
Edelsteenkundige Wilma van Opstal heeft deze steen onder een microscoop gelegd en gefotografeerd. Wat je ziet, is dus de bijzondere binnenwereld van de steen.


Over de steen

De naam komt uit het Griekse smaragdos en betekent 'groene steen'. Smaragd ontstaat door een combinatie van opdringende magma en metamorfe-omzetting van gesteenten. De bijzondere en opvallende kleur van deze edelsteen werd synoniem met de officieel erkende kleur smaragdgroen.

 

Leuk weetje 

Duizenden jaren voor Christus was de smaragd al bekend en werd deze gewonnen en toegepast in sieraden, amuletten en kunstvoorwerpen. Er zijn smaragden gevonden in de grafkamers van Egyptische farao's, in Pompeji en in Herculaneum. Talrijke smaragden liggen in wrakken op de bodem van de zeeën tussen Amerika en Europa.

 

Vindplaatsen van de steen

De oudste en klassieke vindplaats van smaragden ligt in Egypte. De belangrijkste vindplaatsen liggen tegenwoordig in Colombia, Brazilië, in de VS, Oostenrijk en Rusland.

 

Productinformatie
art.nr.: 38
afmeting: 84,1 x 59,4 cm (staand A1)
papier: satin half glans, half mat
afwerking: voorzien van beschermende glanzende lamineerlaag

Levertijd
2 werkdagen (bezorging van maandag t/m vrijdag)


Prijs

€ 99,00 (€ 119,79 incl. BTW)
bij bestelling van 2 dezelfde foto's: € 79,00/stuk (€ 95,59/stuk incl. BTW)
bij bestelling vanaf 3 dezelfde foto's: € 59,00/stuk (€ 71,39/stuk incl. BTW)


Ook andere foto's bestellen
Wilt u verschillende foto’s bestellen, dan kan dat tegen bovenstaande tarieven. Uw bestelling o.v.v. fotonamen, artikelnummers en aantallen kan u per mail doorgeven, waarna wij u een factuur sturen. Na betaling hiervan gaat uw bestelling in productie.Reviews (0)
Stuur naar een vriend
@
@